FSJ-systeem

WAT IS DVM ?

Digital Variable Multi

Een digitaal gestuurde airconditioning met variabele capaciteiten werkend op 1 buitendeel met een maximum van 16 binnendelen (Multi).

Het DVM systeem maakt het mogelijk om tot zestien binnenunits aan te sluiten op één capaciteitsgeregelde buitenunit. Elke binnenunit bepaalt zelf hoeveel koeling of verwarming hij nodig heeft; de buitenunit past zich automatisch aan, en levert steeds precies de benodigde capaciteit.
 
woning buitenunit

DVM systemen zijn leverbaar in twee warmtepomp versies. In de eerste versie kan U het volledige systeem in koeling of in verwarming laten functioneren.

HOE WERKT DVM ?

Het hart van een DVM systeem is de nieuwe Copeland digitale scroll compressor. Deze compressor levert traploos van 10% tot 100% van het nominale vermogen.

Dit grote bereik is mogelijk doordat enkel de belasting van de motor gewijzigd wordt, terwijl het toerental constant blijft. Door deze geavanceerde regeling garandeert het DVM systeem niet enkel een perfecte temperatuurscontrole, maar ook een constant hoog rendement en een optimale oliehuishouding.

WAAROM DVM ?

DVM systemen zijn eenvoudig te monteren, eenvoudig in gebruik en eenvoudig in onderhoud. Het verbruik van een DVM systeem ligt meer dan 30% lager dan bij een conventioneel airconditioning systeem.

Door het constante toerental van de compressormotor in het DVM systeem blijft, ook bij lage belastingen, de snelheid in de koelleidingen hoog, met een vlotte olie - terugvoer tot gevolg. Hierdoor kan het gebruik van extra componenten zoals olie – afscheiders vermeden worden en kan het systeem stabiel draaien zonder tijdrovende en energieverslindende oliespoelprogramma’s.

Dankzij deze geavanceerde regeling kan een DVM systeem niet alleen meer, het doet dit ook met minder componenten. Minder componenten betekent eenvoudiger – en dus goedkoper – onderhoud.

Enkele toepassingen: kantoren, scholen, hotels, restaurants, showrooms, ziekenhuizen, concertgebouwen, meerdere winkelpanden met een minimum aan buiten units.
 
autoshowroom

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 
Luiten Ambachtstraat 32
4944 AT  Raamsdonk
T 0162 – 517 292
info@aartskoeltechniek.nl