Airconditioning

Een airconditioner is een apparaat dat een aangenaam of behaaglijk binnenklimaat doet ontstaan. Letterlijk betekend airconditioning “luchtbehandeling”. Met airconditioning kunt u de lucht koelen (en in sommige gevallen verwarmen), ontvochtigen, bevochtigen en filteren. Airco zorgt het hele jaar door voor comfort en een aangenaam gevoel. Bovendien verbetert hij daarbij ook de prestaties op de werkvloer.

Een airconditioningsysteem bestaat vaak uit twee delen: een buitentoestel (zorgt voor de warmteafvoer of warme lucht in de ruimte). Een monoblok noemen we het type aircosysteem met deze twee delen in een toestel. Bij Aarts Koeltechniek leveren we alle systemen ener is voor elke ruimte een passende airco.

Het veranderende klimaat zal ons steeds meer op hittegolven trakteren. Wanneer de hitte als het ware in uw huis gaat zitten, voelt u zich vaak moe en lusteloos. Ook omdat u moeilijke in slaap kunt komen. Een airco kan dan uitkomst bieden.

Een gezonder binnenklimaat

Waar een ventilator de warme lucht enkel verplaatst, zorgt een airco dat deze werkelijk wordt afgekoeld en afgevoerd. Tegelijk verlaagt hij de luchtvochtigheid, zodat het minder klam aanvoelt. Ideaal is een temperatuur van ca. 22 graden met een relatieve luchtvochtigheid rond 50%. Dat noemen we bij Aarts Koeltechniek de “comfort zone”: omstandigheden waarin het lichaam en geest optimaal presteren. Als het in huis fors warmer en/of vochtiger is, voelt u zich meteen minder aangenaam en fit. Ook het zuiveren van de lucht is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dat is voor iedereen prettiger, maar met name voor mensen die last hebben van benauwdheid of een allergie.